Trending

martes, 12 de julio de 2011

Thënë prindërit tuaj ju jeni homoseksual?

DISA PYETJE para se të thoni

Supozoni se ju jeni një fëmijë i një familjeje me të cilën jetojmë dhe doni të thoni prindërve tuaj ju jeni homoseksual ose lezbike.
Analizuar më poshtë para se të flisni me prindërit tuaj për orientimin tuaj seksual:

A ju / për të orientimit tuaj seksual?
A nuk e përmend atë në qoftë se ju nuk mund të sigurtë të përgjigjet në pyetjen "A jeni i sigurt?" Ndonjë konfuzion nga ana e juaj do të rrisë prindërit tuaj dhe do të zvogëlojë besimin tuaj në gjykim tuaj.

A jeni të kënaqur me seksualitetin tuaj homoseksuale?
Nëse ju jeni duke luftuar me fajin dhe periudha e depresionit, do të ishte mirë që të shtyjë për të të treguar prindërit tuaj. Duke thënë se kjo do të kërkonte energji të jashtëzakonshme nga ana juaj, kështu që ju duhet të jetë në të mirë tuaj.

A keni përkrahjen e të tjerëve / si?
Nëse reagimi i prindërve tuaj të ishte shkatërruese, nuk duhet të jetë dikush apo ndonjë grup për të cilat ju mund të përdorni me besim për të kërkuar mbështetje dhe forcë emocionale. Është e rëndësishme për të ruajtur një ndjenjë të vlerë vetë.

A e dini mjaftueshme në lidhje me homoseksualitetin?
Prindërit tuaj ka të ngjarë të reagojnë në bazë të një jete të informacionit nga një shoqëri homofobike. Nëse ju keni bërë disa lexim serioz për këtë çështje, ju mund të ndihmoni nëpërmjet shkëmbimit të informacionit dhe studimeve të besueshëm.

Çfarë është klima emocionale në shtëpi?
Nëse ju mund të zgjidhni kur të flasin, të zgjedhur me kujdes. Zgjidhni një kohë kur prindërit tuaj nuk janë enfrontándose probleme serioze, të tilla si vdekja e një miku, një humbje punë ose kanë nevojë të afërt për kirurgji.

Mund të jenë të durueshëm?
Atin tënd dhe nënën mund të jetë koha për të absorbuar këtë informacion, nëse ata nuk e kishin konsideruar para se ta ndajnë atë me ta. Ky proces mund të marrë gjashtë muaj deri në dy vjet.

Çfarë ju motivon për të folur tani?
Ne inkurajojmë dashuria ju ndjeni për ta dhe parehati tuaj me distanca ju mendoni mes jush. Asnjëherë mos jepni në zemërim, ose gjatë një grindjeje, duke përdorur seksualitetin tuaj si një armë.

A keni materialeve informative në dorë?
Homoseksualiteti është një temë në të cilën njerëzit që janë gay dinë shumë pak. Të jetë në dorë të paktën një nga këto: një libër për prindërit, numrin e telefonit të një personi kontakti për prindërit grup lokal apo kombëtar dhe Miqtë e homoseksualëve dhe lezbikeve, ose emri i një këshilltari se homoseksual dhe mund të trajtojë çështjen e një mënyrë të drejtë.

A varet financiarisht prindërit tuaj?
Nëse ju dyshoni se prindërit tuaj janë në gjendje të tërheqë mbështetjen financiare për studimet tuaja, ose fuqi që të largohet nga shtëpia, ju duhet të konsiderojnë nëse është më mirë të presë për të mos pasur këtë kontroll ekonomik mbi ju.

Sa shpesh ju merrni me prindërit tuaj?
Nëse ju keni marrë gjithmonë së bashku me prindërit tuaj dhe gjithmonë kanë dhënë dashurinë e tyre dhe kanë reciproke dashurinë tuaj për ta do të jetë ndoshta në gjendje për të adresuar këtë çështje në një mënyrë pozitive.

Çfarë është pika juaj e socio-morale?
Në qoftë se ata kanë tendencë të shohin çështjet sociale në drejtim të mirës dhe të keqes, të shenjtë dhe e keqja mund të pritet të ketë probleme serioze që kanë të bëjnë me seksualitetin tuaj. Megjithatë, në qoftë se ata kanë treguar një shkallë elasticiteti në trajtimin e çështjeve të tjera të ndryshimit social, ju mund të presin që të jenë të gatshëm për të diskutuar këtë çështje me ju, deri në përfundim.

A jeni zgjedhur atë vetë?
Jo të gjithë duhet t'i shfaqë të orientimit të tyre seksual për prindërit e tyre. A nuk ndihen nën presion për të bërë kështu që nëse ju nuk jeni i sigurt që ju do të arrijë diçka pozitive për të bërë (çfarëdo reagimi). Çdo gjë ka kohën e saj.

No hay comentarios:

About

Popular Posts

Follow by Email

Designed By Blogger Templates